Flott NM helg på Veldre sag!

Postet av Simen Enger den 5. Mar 2017

Denne helgen gikk de to siste NM øvelsene på Veldre Sag arrangert av Bærum Hundekjørerklubb.

På lørdag ble det konkurrert i lang utgave, der seniorer går 20/30 km med 1-spann pulk, juniorene går 10 km flerspann (1-2) pulk, og i G/P mesterskapet går de 5 km med pulk.

I seniorklassen ble det gull til Eskil og Solveig, de kjørte forrykende og vant med god margin til neste mann/kvinne på lista. Knall bra og gratulerer så mye!

Synne K, kjørte meget godt i juniorklassen flerspann, og kunne motta en finfin bronsemedalje, det er gøy som førsteårs junior!

Agnes stilte i Piker 15-16 år og vant klassen sin med 11 sekunder til andredame, og ble med det mester i pikeklassen, gratulerer Agnes.

På søndag var det duket for stafett, og det betyr jo som vanlig at alt kan skje.

I herreklassen stilte vi med tre meget gode kort på førstelaget, Viktor, Eskil og Emil. Det ble hard konkurranse fra Trysil, men utover løpet dro gutta våre i fra og vant med med over 1,5 minutt i mål. Gratulerer gutter, bra jobba!

Det var også knyttet stor spenning til vårt damelag med tre raske jenter til start, Solveig, Eugenie og Synne K. Etter en liten arrangørtabbe ble starten noe kaotisk, heldigvis gikk det bra og rutinerte Solveig kjempet seg fort opp i tet, og sendte Eugenie ut til ledelse, på siste etappe ledet Synne en stund, men dessverre oppstod noe med hunden som gjorde at den ikke ville gå. De endte tilslutt på 5. plass, Synne var nok litt deppa en periode, men hun er tøff og ser nok allerede frem til neste løp på Lygna! :-)

I G/P klassen stilte Agnes, Synne B og Sara L, her ble det kjørt fort og Agnes hadde opparbeidet en stor luke, men rett før veksling ville hunden en annen vei, og tapte dessverre det fine forspranget de hadde fått. Stafett er stafett, men jentene holdt trøkket og gikk likevel inn til en fin bronsemedalje.

Vi hadde også med to lag til, der Simen, Knut Harald og Lars stilte i herrer senior. Gutta kjørte overraskende bra, og kjempet faktisk om en bronsemedalje, men dessverre måtte de se seg slått av oldboys laget fra Asker på målstreken. Ringreven Corell viser at de gamle fortsatt er eldst!

På det andre laget stilte, Marte, Kari og Line i kvinner seniorklassen. Litt comeback, liten debut i NM stafett? og en som steppet sporty inn, var oppskriften på dette laget som kjørte i meget fin stil inn til mål og ble nr. 8.

Flott innsats av alle sammen!

Må også få nevne til slutt at med gull på 30 km i går, og gull på stafett i dag, betyr det at Eskil Knag har vunnet samtlige NM øvelser i nordisk i år. Det står det stor respekt av, og gratulerer så mye!

I tillegg ble Egil Rustadstuens minnepokal delt ut til den med raskest pulketappe, der det stod mellom Petter Kristiansen fra Trysil og vår egen Solveig. Det ble trekket ut på lodd, og Solveig mottok en pokal som var nesten like stor som henne selv :-)

Takk til Bærum for et flott arrangement, så sees vi på Lygna om en uke!

Bildet: Lotte Friid Fladeby


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline