Sterke prestasjoner i VM barmark!

Postet av Simen Enger den 28. Nov 2017

VM barmark er over for denne gang! 

Utøverne har forhåpentligvis kommet seg hjem, og det var sikkert helt greit å bytte ut polsk gjørme med fersk norsk snø. Klubben var representert i Polen med Agnes Therese Dervo, Knut Harald Smette og Viktor Sinding-Larsen. Tre utøvere som har gjort det godt gjennom hele barmarkssesongen, og dermed kvalifisert til å delta i VM. Forskjellen fra et norsk mesterskap til et EM eller VM, er at en klasse går over to dager, så her gjelder det å levere begge dager da total tid er gjeldende. 

Agnes stilte for første gang i et stort mesterskap, og det i snøresykling. Agnes syklet inn til en meget god 4. plass i kvinner junior klassen på fredagen, og hadde bare noen få sekunder opp til medaljeplass. Dessverre, som så veldig mange andre også fikk erfare, var den polske gjørma blitt ordentlig lei på søndagen. Litt uvisst om det faktisk var gjørma eller andre ting som felte Agnes, som tilslutt endte opp på en 7. plass, men her drar hun uansett med seg mye god erfaring videre! Kjempe innsats :-)

Knut Harald akà Knutti, debuterte også i sitt aller første mesterskap i snøresykling. Med bakgrunn som syklist og et par tømmerstokker av noen lår enhver proffsyklist bare kunne drømt om, var det knyttet stor

spenning til hva Knutti og hunden Filip kunne finne på av ugang i herrer senior! Ekvipasjen syklet inn til en meget sterk 9. plass av 35. fullførte på første dag! På søndag, som for Agnes, var det altså duket for en kamp mot gjørma, her handlet det om å komme seg i gjennom løypa uten å krabbe i søla. Knutti måtte nedpå et par ganger, men med mye watt og erfaring suste de inn til en flott 10.plass!! Sterkt av en som liker seg best på bar, tørr asfalt og kort-kort klær ;) 


Viktor - som har regjert i det aller meste denne barmarkssesongen, var det knyttet store forventninger til i Polen! Han gjorde rent bord under NM i snøresykling, 1-spann og 2-spann sparkesykkel, og kvalifiserte seg dermed til de samme øvelsene i VM! Etter at første dag var ferdig i samtlige tre øvelser, så tallene slik ut: 

1. plass, 1. plass og 4. plass! 4 stk. hunder som alle leverer helt i toppen, det er imponerende! 

Det skulle virkelig bli spennende på søndag, kunne dette gå hele veien og inn!? Viktor startet først av alle på søndagen og måtte bokstavelig talt brøyte vei i gjørma, det endte dessverre med en hel haug fall underveis. Heldigvis hadde Viktor mye tid å gå på fra dag 1, og klarte likevel å sykle seg inn til en kjempefin sølvplass! I 1-spann sparkesykkel leverer hunden Sagan som han har gjort i hele høst! Akkurat som sin syklende navnebror pleier å gjøre, dundret Viktor og Sagan inn til 1. plass! Rått! I 2-spann sparkesykkel beholdt de samme plassen som dag 1, med en flott 4. plass til slutt! Gratulerer så mye :-)

Det var også mange sterke prestasjoner fra de andre norske utøverne med både gull, sølv og bronse i det største barmarks-mesterskapet som har blitt arrangert!


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert avIdrettenOnline